Bizimle iletişime geçin

BAHUSUS.COM

Gmail Kişi Ekleme – Silme Nasıl Yapılır

Gmail

internet

Gmail Kişi Ekleme – Silme Nasıl Yapılır

Gmail Kişi Ekleme Nasıl Yapılır

Gmail kişi ekleme ve silme işlemleri nasıl yapılır, resimli anlatım.

Gmailde, telefon değiştirirken kişilerinizin kaybolması konusunda endişelenmenize gerek yok. Tüm kişileriniz Gmail’den hızlıca kolayca yedeklenebilir. Bununla birlikte, kişileri  Google Mail hesabınıza kaydetmek, yinelemelere neden olabilir.

Adres defterinizi Gmail hesabınızda güncel tutmak yararlı olmakla birlikte, kişileri ekleyerek veya silerek her zaman daha iyi hale getirebilirsiniz. Bu makalemizde, Gmailde kişileri ekleme/silme konusunda size yardımcı olacağız.

 

Gmail’de kişi nasıl eklenir?

Google Mail hesabınıza bir kişi eklemek istediğinizde, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

hesap

  • Açılan Google hesabınızda, sol taraftaki bölmeden “Kişiler ve Paylaşım” ı tıklamanız gerekir.

paylasim

  • Artık, profilinize kaydedilen toplam kişi sayısını gösteren Kişiler sayfanızı açmışsınızdır. Gmaile yeni bir kişi eklemek için “Kişiler” seçeneğini tıklayın.

kisiler

  • Soldaki bölmeden “Kişi oluşturun” butonuna tıklayın.

olustur

  • İlgili bilgileri içeren iletişim bilgilerini girin ve Kaydet’e tıklayın.

  • Ekleme işlemini göstermeye yardımcı olmak için rastgele bir numara olan “Test” adlı bir kişi oluşturduk. “Kaydet” düğmesine bastığınızda, kişinin Gmail hesabınıza kaydedildiğini ve bittiğini onaylayan bir mesaj görüntülenir.
Google Plus (G+) Hesabı Nasıl Silinir

 

Gmailde kişi silme nasıl yapılır?

Gmail hesabınıza bir kişi eklemek kolay olduğu gibi eklenen kişiyi silmekte kolaydır.

Cihazınızda yinelenen kişilerle karşılaşırsanız, yinelenen kişiyi adres defterinizden silmek iyidir. Gmail’deki bir kişiyi silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Silmek istediğiniz kişiyi tıklayarak seçin. Burada, silme işlemini göstermek için “Test” adlı kişiyi alıyoruz.
  • Buradan, daha fazla seçenek görmek için “üç dikey nokta”ya tıklayın ve Sil’i seçin.

sil

  • Bir sonraki ekranda, eylemi onaylamanızı ister. Kişiyi kişi listenizden kaldırmak için daha sonra Sil üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Sil tuşuna basar basmaz, kişi rehber listesinden kaldırılır.

Artık, Gmail’de kişileri nasıl ekleyeceğinizi/sileceğinizi bildiğinize göre, istenmeyen kişilerden kurtulmanın ve kişi listesini daha anlamlı hale getirmenin zamanı geldi.

Hesabınızı Cihazınızla birleştirmediyseniz, Gmailinizdeki kişilerin bir kopyasının olmadığını bilmeniz gerekir. Yani, bir kişiyi Gmail hesabından silmezseniz, telefonunuzdan sildiğiniz kişiyi tekrar hesap içinde bulabilirsiniz.

Gmaildeki kişilerle ilgili bazı ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşmak isterseniz, aşağıya yorum yaza bilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir:

Sosyal Medya Güvenliği
Okumaya devam et
Şunlar da ilginizi çekebilir...
Admin

İçerikleri oluşturur, BAHUSUS ekibini yönetir ve bu blogda gördüğünüz her içeriğin güzel görünmesini sağlar.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer internet

En üste