Bizimle iletişime geçin

BAHUSUS.COM

Facebook hesabını silmek veya devre dışı bırakmak

internet

Facebook hesabını silmek veya devre dışı bırakmak

Facebook hesabını silmek veya devre dışı bırakmak

Facebook hesabını silmek

Facebook hesabını silmek veya devre dışı bırakmak için detaylı bilgiler aşağıda açıklanmıştır.

Aylık iki milyondan fazla aktif kullanıcısıyla, Facebook dünyadaki en yaygın çevrimiçi hizmettir.

Ancak aynı zamanda reklam karları adına çengel tutmak isteyen bir zaman ve veri lavabosudur.

Facebook hesabınızın kalıcı olarak silinmesi veya devre dışı bırakılması konusundaki rehberimiz. Verilerinizin yedeklenmesinde size yardımcı olur.

Böylece, Messenger’ı kullanmaya devam edebilmek ve hesabınızı tamamen silmek için geçici olarak devre dışı bırakarak. Reklam profilinizi kontrol ederek hesabınızı diğer hizmetlerden ayırabilirsiniz.

Bu talimatları yerine getirmek için bir masaüstü web tarayıcısı kullanmanız gerekir.

 

Burada göreceğiniz konular: 

  • Facebook verilerinin kopyasını indirmek.
  • Cihazlarınızı ve hizmetlerinizi ayırmak
  • Grubunuzun, sayfanızın ve uygulamanızın sahipliğini devretmek.
  • Reklam verilerini yönetmek.
  • Facebook hesabınızı devre dışı bırakın.
  • Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek.

 

Facebook verilerinin kopyasını indirmek

Fotoğrafları, denemeleri ve günlük girişleri ile Facebook’ta birçok orijinal içerik koymuş olabilirsiniz. Bu nedenle hesabınızı kaldırdıktan sonra kendi çevrimdışı kopyasını korumak isteyeceksinizdir.

Facebook, tüm kişisel yazı ve bilgilerinizi indirmeyi oldukça kolaylaştırır. Ayarlar sayfanıza gidin (Facebook üst çubuğunun sağındaki ▾ Açılır menü üzerinden de erişilebilir). Genel Hesap Ayarları altında bir bağlantı sizi Facebook verilerinizin bir kopyasını indirmeye davet edecektir.

 

veri kopyası

 

Arşivimi Başlat’ı tıklatın, istendiğinde şifrenizi girin ve Arşivim’i Başlatın diyerek onaylayın. Bu işlem biraz zaman alabilir. Bu nedenle, indirilmeye hazır olduğunda ilişkili e-posta adresinize bir e-posta gönderilir.

Facebook, 90MB’lık bir arşiv hazırlamak için yaklaşık 20 dakika sürer. Sağlanan bağlantıdaki e-posta tıklamasını aldıktan sonra. Arşivinizi İndir’i seçin, şifrenizi girin ve zip dosyasının indirilmesini bekleyin.

Arşiviniz, yayınladığınız her şeyi, hesabınızla ilişkili tüm meta verilerle birlikte. Etiketlendiğiniz başkaları tarafından yüklenen fotoğrafların kopyalarını içermez.

ABD'de suçlu bulunmak için Yahoo'dan ihlal suçlaması bekleniyor

 

Cihazlarınızı ve hizmetlerinizi ayırın

Facebook hesabını silmek ve devre dışı bırakılma talepleri, bekleme süresince hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda iptal edilebilir. Ki bu durum can sıkıcı olabilir. Kazayla bu durumdan kaçınmak için. Güvenlik ve oturum açma ayarlarınıza gidip. Oturum açtığınız yerde bölümünden daha fazla görün seçeneğini belirleyerek. Tüm oturumlardan çıkış yap’ı seçerek tüm cihazları hesabınızdan ayırın.

Bu, yalnızca tüm tarayıcı oturumlarının yanı sıra tüm mobil uygulamaların dışında da oturum açmalıdır. Güvenli tarafta olmak. Tüm Facebook uygulamalarını (Messenger dahil) akıllı telefonunuzdan vazgeçmeden el ile silmeniz gerekir.

Facebook, diğer siteler için Tek Oturum Açma (SSO) hizmeti olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunların herhangi birine giriş yapmak. Potansiyel olarak devre dışı bırakılmış bir Facebook hesabını yeniden etkinleştirebilir. Ve Facebook hesabınızı silmek, oturum açmak için kullandığınız bazı sitelere erişmenizi engelleyebilir.

Hangi servislerin hesabınızla ilişkili olduğunu görmek için Facebook ayarları sayfanızın uygulamalar sekmesine gidin. Her bir simgede X simgesini kullanarak Oturumlanmış Facebook’la bölümünde listelenen tüm uygulamaları inceleyin ve silin.

 

Facebook hesabını silmek

 

Herhangi biri için alternatif bir giriş yönteminin kurulup kurulmadığından emin değilseniz. Uygulamanın veya hizmetin ana sitesini ziyaret edin. Ve sizin için kullanabileceğiniz özel bir kullanıcı adı ve şifre ayarladığınızdan emin olmak için hesap ayarlarınızı kontrol edin.

 

Grubunuzun, sayfanızın ve uygulamanızın sahipliğini devret

Facebook’taki herhangi bir grubu veya sayfayı veya onunla entegre olan herhangi bir uygulamayı yönetmekle sorumluluğunuz varsa. Kullanıcılarınız hesabınızı kaldırdığınızda asılı bırakmadığınız takdirde muhtemelen onu tercih edecektir.

Bir uygulama, Sayfalar ve Gruplar yönetilemez durumdayken tek sahibi hesabı silerse otomatik olarak silinir.

AES şifreleme nedir ve AES şifreleme nasıl çalışır?

Sayfalar için en iyi seçenek, yönettiğiniz sayfaların her birine gidip ekranın solundaki sekme çubuğundan sağ üstteki. Ayarlar seçeneğini tıklayın ve Yerine bir Yönetici rolü atayın.

Yönettiğiniz Gruplar durumunda, Gruplar listesine gidin ve yönettiğiniz listeleri görmek için aşağı kaydırın. Herhangi birinin tek yöneticisi sizseniz. Sol taraftaki seçeneklerden Üyeleri seçin grubuna gidin, güvendiğiniz birisini  bulun, simgesinin yanındaki simgesini seçin ve Yönetici Yap’ı seçin.

Facebook platformunu kullanarak herhangi bir uygulama geliştirdiyseniz geliştiriciler için Facebook hesabınıza gidin. Uygulamayı ve gelecekteki gelişimini arkadaşınıza kontrol edebilmek için her uygulamayı Rollere ve Yönetici Ekle’ye gidin seçin.

Son olarak, kişisel hesaptan Facebook’ta herhangi bir reklam yayınlıyorsanız. Reklam Yöneticisi hesabınızın ödenmesini ve ilgili tüm reklamların. Kişiler Ekle seçeneğini kullanarak işletmenizdeki bir başkasına devredilmesini sağlamalısınız. Ayrıca, burada reklamınızı manuel olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

 

Reklam verilerinizi yönetin

Facebook, kullanıcılarıyla ilgili reklam verilerini toplamak için mevcut olup. Hizmetlerini kullandığınız sürece bunu yapmaya devam edecektir. Bununla birlikte, reklam ayarlarınızı, Reklam tercihleri seçeneklerini kullanarak görüntüleyebilir. Düzenleyebilir ve sınırlı bir ölçüde denetleyebilirsiniz.

 

Facebook hesabını silmek

 

Burada, Facebook’daki etkinliklerinizi başkaları için reklam haline getirme gibi şeyleri devre dışı bırakabilirsiniz. Ve diğer web sitelerini kullanan reklamlar. İlişki durumunuz ve etkileşime girdiğiniz reklamverenlerin görünüm listeleri gibi kişisel bilgilere dayalı reklamları devre dışı bırakır.

Tüm reklam özelliklerini Bilgi ve Reklam ayarları kategorilerinizde devre dışı bırakmanızı öneririz. Bazı kullanıcılar, bizim durumumuzda bize, muhtemelen insanların ayık gidişine başlamalarına. Veya ölümden sonra başkalarına yardım etmeyi amaçladıkları. Alkol veya ebeveynlik ile ilgili reklamları gizleme seçeneği sunan deneysel Reklam konularını gizleme özelliğine de erişebilirler.

Web Sitesi Nasıl Engellenir - Google Chrome Site Engelleme

 

Facebook hesabınızı devre dışı bırakın

Facebook’ta bir mola vermeyi düşünmek isterseniz. Tüm verilerinizi silerek önce hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Devre dışı bırakma, sosyal medya profilinizi devre dışı bırakır. Ancak verilerinizi Facebook sunucularında saklanır ve diğer Facebook hizmetlerini kullanmaya devam etmenize izin verir.

Facebook’un Messenger sohbet servisini kullanmaya devam etmek, ancak tam bir Facebook hesabı istemiyorsanız, tek seçeneğiniz budur.

Facebook profilinizi devre dışı bırakmak için Ayarlar sayfanıza gidin ve ana bölmeden Hesap yönet’i seçin. Hesabınızı devre dışı bırak‘ı seçin.

Arkadaşlarınızın sizi ne kadar özleyeceği hakkında düşük anahtarlı bir suçluluk duygusu gezisi ve bırakmanızın nedenlerini belirtmenizi isteyen bazı diğer seçenekler sunulacak. Facebook e-postalarınızı devre dışı bırakma ve şiddetle tavsiye etmenizi öneriyoruz ve silmenizi istemektedir. Veya yalnızca geliştiriciniz olduğunuz herhangi bir uygulamanın sahipliğini devralın.

 

Kalıcı olarak Facebook hesabını silmek

Hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız burayı tıklayın ve Hesabımı sil’i seçin. Bu aynı zamanda Facebook Messenger sohbet servis hesabınızı da siler.

 

Facebook hesabını silmek

 

Hesap silme işlemi 90 güne kadar sürebilir. Hesabınız bu süre zarfında arkadaşlarınız tarafından görünmez duruma gelirken, tekrar giriş yaptığınızda kendiliğinden yeniden etkinleşebilir.

Ancak bu garanti değildir. Aslında Facebook hesabını silmek, işlemi başladıktan sonra “Hesabınızı yeniden etkinleştirmeyeceksiniz veya eklediğiniz herhangi bir şeyi geri alamazsınız” diye uyarıyor. Bu nedenle, hesabınıza erişmeden önce gerçekten hesabınızdan kurtulmak istemenizden emin olmanız önemlidir.

 

İlginizi çekebilir:

 

0/5 (0 Reviews)
Okumaya devam et
5 Yorumlar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En üste